Kahvakuulatreeni aloittelijalle

Aloittelijan kahvakuulatreeni
Kahvakuulatreenillä voimaa ja kiinteyttä

 • 1 – jakoinen
 • Kesto: 30-40 minuuttia
 • 2-4 kertaa viikossa
 • Tekninen vaativuus: Helppo

Kun haluat kiinteytyä ja parantaa lihaskuntoasi vaikkapa ihan oman kodin rauhassa, on kahvakuulatreeni valintasi.

Kahvakuulalla voit suorittaa kokonaisvaltaisia ja tehokkaita liikkeitä. Esimerksiksi yleisimmässä kahvakuulaliikkeessä, etuheilautuksessa, 75 prosenttia lihaksistasi tekee töitä.

Tämä kahvakuulatreeni on koottu liikkeistä, jotka ovat teknisesti helppoja, mutta fyysisesti haastavia. Käytettävän kahvakuulan suositeltu paino on naisilla 4-8 kg ja miehillä 8-16 kg. Kahvakuulaliikkeet tehdään yleensä kehon suurimmilla lihaksilla useita lihasryhmiä kuormittaen, joten voit ottaa käytätteväksi luulemaasi isomman kuulan. Tekniikat sinun kannattaa harjoitella kuitenkin kevyemmällä kuulalla.

Vinkki:
Jos haluat tavoitteisiisi räätälöidyt pitkäjänteiset treenisuunnitelmat ja ruokavaliot yms, tsekkaa Fitness Akatemian verkkovalmennus.


Vinkki:
Haluaisitko itse suunnitella omat kuntosaliohjelmasi ja pitkän tähtäimen treenisuunnitelmasi?

Tutustu Kuntosaliohjelma - ABC verkkokurssiin! Verkkokurssilla opit toimimaan itse itsesi Personal Trainerina.


Naisilla yleisin aloituspaino on 4-8 kiloa

Naisilla yleisin aloituspaino on 4-8 kiloa


Kahvakuulatreeni aloittelijalle:

 

Tee liikesarjat alusta loppuun 2-3 kierrosta. Lepo liikkeiden välissä 30-60 sekuntia. Muista alkulämmittely 5-10 min (vaikkapa kävelylenkki tai kevyt hölkkä ulkona).

Kuuntele alkuvaiheessa kehoasi tarkkaan, tee tarvittaessa lyhyempää sarjaa tai pidä pidemmät lepoajat. (Kehon kuuntelu ei ole kuitenkaan sitä, että jättää treenin välistä ja nukahtaa sohvalle.) Kun olet treenannut ohjelmalla säännöllisesti kuukauden pari, hanki raskaampaa kuulaa tai pidennä sarjapituuksia. Pääasia on, että treeni pysyy haastavana. No pain, no gain!

 

Jos siis etsit tehokasta liikuntamuotoa painonhallinnan ja voimaharjoittelun tueksi, voit lopettaa etsimisen, löysit sen juuri. Tämä kahvakuulatreeni soveltuu tavoitteisiisi sataprosenttisesti, ja voit harrastaa sitä omassa olohuoneessasi!

Kääri se joululahjaksi saamasi kahvakuula viimeinkin lahjapaperista, tai hanki omasi aminoporssi.fi:stä ja pane toimeksi! Huomaat tulokset jo muutamassa viikossa :)

Koodilla ”treeniohjelma” saat 10% alennuksen kaikista aminopörssin tuotteista.

Oheisen treenin treenipäiväkirja löytyy alta ladattavasta treenipäiväkirjapaketista.Tykkäätkö treeniohjelma.org:n tarjonnasta? Napsauta yläpuolelta 'Like' :)

Lataa treeniohjelma.org:n treenipäiväkirjapaketti


Lataa treeniohjelma.org:n treeniohjelmien kaikki treenipäiväkirjat tulostettavassa muodossa tästä.

Paketti sisältää treeniohjelma.org:n ilmaisten treenien treenipäiväkirjat, ei treenisuunnitelmien treenipäiväkirjoja.

 • Saat tarkat ohjeet liikkeiden suoritusjärjestyksestä ja toistomääristä
 • Voit helposti seurata edistymistäsi ja motivaatio säilyy!
 • Liityt samalla treeniohjelma.org:n sisäpiiriin
 • Treeniohjelma.org:n sisäpiiriläisenä saat ensimmäisenä tiedon uusista treeniohjelmista
 • + paljon muuta asiaa treenaamisesta ja siihen liittyvästä
 • Voit poistaa osoitteesi sisäpiirin postituslistalta koska tahansa :)

Kun tunnet kahvakuulan kuin omat taskusi ja olet valmis siirtymään teknisesti haastavampaan treeniin, tsekkaa Steve Cotterin kahvakuulatreeni.

 

Huom!

Parhaan mahdollisen vasteen saaminen treenille edellyttää riittävää proteiinin saantia päivittäin [lähde]. Proteiinia täytyy nauttia 1,5g – 2g painokiloa kohti, maksimissaan 30g / ateria. Laadukkaat esimerkiksi välipaloina nautittavat proteiinivalmisteet löydät täältä. Muista myös syödä jotain proteiini- ja hiilaripitoista mahdollisimman nopeasti treenin jälkeen. Jos kiinteä ruoka ei maistu heti urheilun jälkeen, palautumisjuoma on hyvä vaihtoehto nopean ja tehokkaan palautumisen varmistamiseksi.

Lähde: huippukuntoon.fi

4 thoughts on “Kahvakuulatreeni aloittelijalle

 1. Mikä olisi hyvä salitreeni tämän lisäksi jos sinne asti joskus uskaltaa?

  • Tutustu tuohon Sohvalta bikinikuntoon 12kk suunnitelmaan, se on hyvä pidemmän tähtäimen suunnitelmia salitreenejä aloittelevalle. Jos treenaat myös kotona kahvakuulan kans malta kuitenkin jättää pari lepopäivää viikkoon :)

   Jos tarvitset jeesiä myös ruokavalion kanssa tai ylipäätään monipuolisemmin tietoa salitreenistä ja siihen liittyvästä, tsekkaa Fitness Akatemian verkkovalmennus.

Comments are closed.