Kirjaudu sisään

Etkö ole vielä tukijäsen? Aloita 7 päivän ilmainen kokeilujaksosi nyt! (Aloittelijan suunnitelmat) Aloita 7 päivän ilmainen kokeilujaksosi nyt! (Harjaantuneen suunnitelmat)

2 thoughts on “Kirjaudu sisään

 1. Hei, Olen 52v normaalipainoinen nainen, saliharjoittelua takana viitisen vuotta, josta viimeiset 2v. tosissaan eli tuottanut näkyviä tuloksia, mutta nyt junnaa paikoillaan. Reidet, ja jonkin verran myös pakarat, tuntuvat ottavan harjoittelua varsin hyvin vastaan. Haluaisin enemmän muotoja, siis lihasta, etenkin käsivarsi/olkapää linjaan, joissa lihasta kyllä jo on, mutta luulen että osa ongelmaa on rasvakerros eikä lihaskasvukaan haittaa! En halua tässä iässä enää täysin rasvattomaksi, mutta rasva tuntuu kertyvän erityisesti käsivarsiin. Vatsalihakset ovat jääneet vähemmälle, mutta treenaan niitäkin, eivät ole minulle tärkeä tavoite. Salikertoja 3 viikossa. Palautuminenkin osin ongelmana. Ruokavaliosta olen jotenkin kärryillä, ehkä syön kuitenkin liian vähän ja osin (tietoisesti) väärinkin. Aerobinen liikunta ei ole kovin mieleistä ja juosta en pysty lainkaan varvasongelman takia. Salilla kyllä spinningpyöriä yms härveleitä saatavilla. Treenaan mielelläni vapailla painoilla. Tähän asti olen harjoitellut omin voimin, mutta nyt tarvitaan apua eli minkä ohjelman valitsen?

  • Moi!

   Viiden vuoden salitaustalla salimimmin level up 12kk on viisain valinta. Siinä on rasvaa polttavia voimakestävyyskausia, sekä niitä muotoja kasvattavia perusvoimakausia. Treenit pääosin vapailla painoilla ja kolmella kerralla viikossa mennään. Aerobiseksi liikunnaksi käy juoksun sijasta todella hyvin myös kävely; reipas kävely on jopa tehokkaampaa rasvanpolton kannalta kuin juoksu. Matalalla sykkeellä elimistö polttaa ensisijaisesti rasvaa, korkealla sykkeellä hiilihydraatteja. Toki juoksulenkin jälkeen ”jälkipoltto” on kävelylenkkiä tehokkaampaa, mutta kuten sanottu, kävely toimii aika lailla yhtä hyvin kokonaisuutta ajatellen.

   Mainitsit että rasva kertyy erityisesti käsivarsiin. Siihen mihin rasva kertyy, ei voi vaikuttaa treenillä, vaan se on täysin geeneistä riippuvaa. Joillakin se kertyy vatsaan, toisilla takapuoleen, kolmansilla reiteen ja näköjään joillakin käsivarsiin :). Eli käsivarsitreenillä rasva ei pala käsivarsista vaan tasaisesti koko kropasta. (Toki jos haluat lihasta erityisesti sinne käsivarsiin, niin vilkaise myös tuo salikundin level up, se on enemmän yläkroppaan painottuva.)

   Jos ruokavalioon liittyen haluat syvempää tietämystä ja työkaluja sen suunnitteluun, tsekkaa Keventäjän Käsikirja: https://www.treeniohjelma.org/keventajan-kasikirja/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.