Tässä artikkelissa käydään läpi lyhyesti poikittaisen vatsalihaksen sijainti, tehtävä ja treeniliikkeet.

Poikittainen vatsalihas on tahdosta riippumaton lihas, joka toimii kun vain aiotkin liikahtaa. Poikittaisen vatsalihaksen merkitys ryhdin ja selän hyvinvoinnin kannalta on todella suuri.

Poikittainen vatsalihas

Lähtee Kiinnittyy
Kylki- ja lonkkaluusta, lanneselän kalvorakenteesta Suoran vatsalihaksen jännetuppeen

Poikittaisen vatsalihaksen tehtävä:

Poikittaisella vatsalihaksella on todella tärkeä tehtävä. Se tukee selkärankaa kaikessa liikkeessä. Lisäksi hyväkuntoinen poikittainen vatsalihas estää vatsaa pömpöttämästä ja lannenotkoa korostumasta.

Poikittainen vatsalihas on myös siitä mielenkiintoinen, että se saa treeniä vaikka vain ohikiitävän hetken aikoisit nousta ylös ja lähteä salille. Se toimii siis siten, että kun esimerkiksi istut penkillä ja aivosi lähettävät käskyn nousta ylös, niin poikittainen vatsalihas aktivoituu tukemaan selkärankaa jo ennenkuin ehdit liikahtaa.

Poikittaisen vatsalihaksen treeni:

Poikittainen vatsalihas saa treeniä kaikessa liikkumisessa, mutta erityisesti sitä voi vahvistaa erilaisilla keskivartalon staattista pitoa vaativilla harjoitteilla.

Lankku

Jalkojen siirrot vuorotahtiin lankkupidosta

Takaisin lihaskoulun etusivulle>>

Valitse itsellesi sopiva treeniohjelma>>

Valitse itsellesi pitkän tähtäimen treenisuunnitelma>>

Aleksi
Aleksi

Entinen diplomi-insinööri, nykyinen Personal Trainer (Trainer4You, 2015) ja yrittäjä. Treeniohjelma.org:n ylläpitäjä vuodesta 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published.