6 - 12 kuukauden treenisuunnitelmat

Kehitä itseäsi monipuolisesti - lisää lihasta, voimaa, kestävyyttä, rasvanpolttoa.

Mitä tarkoittaa treenisuunnitelma?

Treenisuunnitelma koostuu useista lyhyemmistä harjoituskausista (treeniohjelmista). Treenisuunnitelma laaditaan tiettyä päätavoitetta varten, esim. lihaksikkaampi kroppa, painonhallinta ja kiinteytyminen, lisää voimaa tms, mutta treeni pidetään kuitenkin monipuolisena.

Esimerkkinä kehonrakentaja, jonka päätavoite on lihaksikkaampi kroppa:  vuoden aikana hänen treeniinsä sisältyy massatreenin lisäksi kiinteyttävää voimakestävyystreeniä ja voimaa kasvattavaa maksimivoimatreeniä.

Ammattilaisen laatimat treenisuunnitelmat vain 5,95€/kk.

Alussa 7 päivän ilmainen kokeilu.

#1 Suunnitelma

Monipuolinen ja voimaportaiden mukaan oikeaoppisesti rakennettu pitkän tähtäimen treenisuunnitelma.

#2 Ohjeet ja tekniikkavideot

Yksityiskohtaiset ohjeet suunnitelman jokaiseen vaiheeseen. Tiedät tarkkaan mitä pitää tehdä missäkin järjestyksessä ja millä kuormilla.  Jokaiseen liikkeeseen on linkitetty tekniikkavideo oikeaoppiseen suoritustekniikkaan.

#3 Treenipäiväkirjat

Jokaiseen suunnitelman vaiheeseen löytyy valmis tulostettava treenipäiväkirja. Sinun ei tarvitse treenata muistin varassa ja voit merkitä mustaa valkoiselle kehittymisestäsi. Viimeksi mainitulla asialla on valtava merkitys motivaation ylläpitämisessä.

#4 Bonukset

Pysyvä 15 % alennus Aminopörssin lisäravinteisiin ja luontaistuotteisiin.

50% alennus Kuntosaliohjelma ABC  verkkokurssille


Aloittelijan treenisuunnitelmat (salikokemus 0 - 1 vuotta)

Liikunnallisen aloittelijan suunnitelma 6kk:

Esimerkkiasiakas Matti on normaalipainoinen 27 vuotias mies, joka on harrastanut säännöllisesti liikuntaa (juoksu, salibandy, jääkiekko) aina, mutta kuntosalille hän ei ole vielä uskaltautunut. Nyt hän haluaa parantaa lihaskuntoaan tukemaan muuta urheilua. Lisäksi hän on huomannut ryhtinsä huononevan jatkuvassa istumatyössä, joten on korkea aika aloittaa systemaattinen lihaskuntoharjoittelu…

Aloita liikunnallisen aloittelijan 6kk treenisuunnitelma7 päivän ilmainen kokeilu - sen jälkeen 5,95€/kk

Voit ostaa suunnitelman myös e-kirjana tästä>>.


Sohvalta bikinikuntoon suunnitelma 12kk:

Esimerkkiasiakas Maija on ylipainoinen 23 vuotias nainen (rasvaprosentti yli 40%). Maijan on lopulta havahtunut siihen tosiasiaan, että takana ovat ne hoikat nuoruusvuodet, jolloin aurinkoinen kesäpäivä tarkoitti automaattisesti bikinejä ja pitkiä rannalla vietettyjä tunteja. Maija ei enää tunne oloaan kotoisaksi bikineissä, eikä oikeastaan edes omassa kehossaan.

Laadimme Maijalle 12 kk:n mittaisen treenisuunnitelman. Treenisuunnitelmaa noudattamalla hän mahtuu puolen vuoden päästä teini-iässä käyttämiinsä lempifarkkuihin ja vuoden päästä hän on unelmiensa bikinikunnossa!

Aloita sohvalta bikinikuntoon 12 kk treenisuunnitelma7 päivän ilmainen kokeilu - sen jälkeen 5,95€/kk

Voit ostaa suunnitelman myös e-kirjana tästä>>.


Sohvalta rantaleijonaksi suunnitelma 12kk:

Esimerkkiasiakas Pekka on ylipainoinen 30 vuotias mies (rasvaprosentti n 35%). Pekka on huomannut, että enään kunto ei pysy yllä käymällä kaksi kertaa kuussa keilaamassa. Lisäksi rasvaa on alkanut kertyä huomattavat määrät, erityisesti kukoistavat man boobsit harmittavat.

Laadimme Pekalle 12 kk:n mittaisen treenisuunnitelman. Treenisuunnitelmaa noudattamalla hän on puolen vuoden päästä normaalipainossa ja vuoden päästä unelmiensa rantakunnossa.

Aloita sohvalta rantaleijonaksi 12kk treenisuunnitelma7 päivän ilmainen kokeilu - sen jälkeen 5,95€/kk

Voit ostaa suunnitelman myös e-kirjana tästä>>.


The Kickoff - 15 viikon kotitreenisuunnitelma:

Matalan kynnyksen startti lihaskuntoharjoitteluun.

Suunnitelma sopii sinulle joka haluat:

 • polttaa rasvaa ja kiinteytyä
 • lisää voimaa arjen askareisiin
 • energiaa ja hyvää oloa liikunnasta
 • oppia sovittamaan liikunnan osaksi arjen rutiinejasi
 • tähtäät tulevaisuudessa tavoitteelliseen kuntosaliharjoitteluun

mutta haluat kuitenkin saavuttaa kaiken tämän oman kodin rauhassa ja omaan tahtiisi.

Tämän suunnitelman tarkoitus on työntää sinut epämukavuusalueellesi, mutta lempeästi. Ensin vain hieman, lyhyiksi ajoiksi kerrallaan, mutta viikkojen edetessä koko ajan kauemmaksi ja korkeammalle. Treenien haastavuus, kesto ja määrä kasvavat pikkuhiljaa, yhdessä sinun voimiesi kanssa.

ALOITA THE KICKOFF - KOTITREENISUUNNITELMA7 päivän ilmainen kokeilu - sen jälkeen 5,95€/kk

Kiireisen aloittelijan suunnitelma 6kk:

Esimerkkiasiakas Jarmo haluaa sisällyttää kuntosaliharjoittelua kiireiseen viikkoaikatauluunsa. Hänellä on mahdollisuus ehtiä kaksi kertaa viikossa salille. Kuntosalia Jarmo ei ole aiemmin harrastanut, mutta liikuntaa salibandyn ja lenkkeilyn muodossa tulee paljonkin.

Jarmon tavoitteena on parantaa erityisesti ylävartalon lihaskuntoa ja lihasmassaa, joten käytämme rajallisesta treeniajasta valtaosan ylävartalon lihaksistoon. Jalkoja ei kuitenkaan unohdeta ihan kokonaan.

Jarmon treenisuunnitelmassa hyödynnetään voimakestävyys- ja perusvoimajaksoilla supersarjoja, joten treeneihin saadan mahdutettua enemmän actionia pidentämättä salilla vietettävää aikaa. Lisäksi käytetyt liikkeet ovat isoja monipuolisesti kehoa rasittavia perusliikkeitä.

Supersarja = Tehdään liikkeet pareittain. Esim. penkkipunnerrus ja hauiskääntö; kun penkkipunnerruksen rasittamat rinta, ojentajat ja olkapäät palautuvat, tehdään hauista rasittava hauiskääntö ja kun hauis palautuu, tehdään rintaa, ojentajia ja olkapäitä rasittava penkkipunnerrus jne.

Aloittelijana Jarmon on mahdollista hyvinkin saavuttaa selvää kehitystä kahdellakin salikerralla viikossa. Tosin puolen vuoden jälkeen täytyy kalenteriin jo mahduttaa kolmaskin kerta, jotta treeni pysyy kehittävänä.

ALOITA KIIREISEN ALOITTELIJAN 6KK SUUNNITELMA7 päivän ilmainen kokeilu - sen jälkeen 5,95€/kk

Voit ostaa suunnitelman myös e-kirjana tästä>>.


Aloittelijoille ja harjaantuneille sopiva suunnitelma

Tehokiinteytys 15 viikkoa:

Eroon ylimääräisestä rasvasta, lihaksia menettämättä!
Rasvaa vähemmäksi, erottuvammat lihakset, sixpack näkyviin, vaatekoko pienemmäksi. Kuulostaa melkein samalta kuin laihduttaminen, mutta sillä pienellä erolla, että kiinteytyessä pyritään säilyttämään saavutettu lihasmassa, vaikka paino putoaakin. Tähän tarkoitukseen soveltuu erinomaisesti

Aerobinen yhdistelmäharjoittelu

Aerobinen yhdistelmäharjoittelu on lihaskuntoharjoittelun ja aerobisen harjoittelun yhdistämistä samaan harjoituskokonaisuuteen. Jotta lihaskunto-osuus saadaan tukemaan erityisesti kiinteytymistä tavoitteena, suoritetaan se kiertoharjoitteluna ja pitkillä sarjapituuksilla.

Kiertoharjoittelussa suoritat useita liikkeitä peräkkäin lähes ilman taukoa. Tässä kiinteyttävässä treenissä liikkeet on vielä valittu niin, että ne kuormittavat monipuolisesti ja vuorotellen kehosi eri lihasryhmiä. Tästä syystä sydämesi joutuu lyhyessä ajassa toimittamaan hapekasta verta eri puolille kehoa, syke nousee ja kaloreita kuluu enemmän. Samalla kehittyy yleinen lihaskuntosi ja hapenkuljetuselimistösi.

Realistiset tavoiteet:
15 viikon tehokiinteytystreenin ja kurinalaisen ruokavalion yhdistämällä, voit lähtötasosta riippuen odottaa jopa 7,5 – 10kg:n painon pudotusta. Ja tämä kaikki rasvasta!

ALOITA 15 VIIKON TEHOKIINTEYTYS7 päivän ilmainen kokeilu - sen jälkeen 5,95€/kk

Voit ostaa suunnitelman myös e-kirjana tästä>>.


Harjaantuneiden treenisuunnitelmat (salikokemusta enemmän kuin vuosi)

Ylävartalon voimannostosuunnitelma 6kk:

Esimerkkiasiakas Heikki on harrastanut kuntosalitreeniä kohta 2 vuotta ja nyt pelkkä Arnold Golden Sixin jauhaminen on alkanut kyllästyttää ja tuloskehityskin on lähes pysähtynyt. Teemme Heikille puolen vuoden treenisuunnitelman, jolla treeniin saadaan tuoreutta ja tulokset taas nousuun.

Heikin tavoitteena on kasvattaa erityisesti ylävartalon lihaksia ja voimaa. Jalkojen voimaominaisuuksien treenaaminen ei ole Heikille tällä hetkellä ajankohtaista, joten niiden osalta treenisuunnitelma on lähinnä voimatasoja ylläpitävää.

ALOITA YLÄVARTALON VOIMANNOSTO 6KK SUUNNITELMA7 päivän ilmainen kokeilu - sen jälkeen 5,95€/kk

Voit ostaa suunnitelman myös e-kirjana tästä>>.


Supermassa 6kk:

Esimerkkiasiakas Jari on vuosikausia hionut lihaskuntoaan ja peruskestävyyttään säännöllisellä kuntosaliharjoittelulla ja lenkkeilyllä. Uteliaisuuttaan ja vaihtelun vuoksi Jari haluaa nyt kokeilla, kuinka paljon on mahdollista kerryttää lihasmassaa vain ja ainoastaan lihasmassan mahdollisimman nopeaan kasvuun tähtäävällä treeniohjelmalla. Treeniohjelmasta voidaan tehdä todella vaativa Jarin hyvän pohjakunnon vuoksi.

Jarin puolen vuoden treenisuunnitelma koostuu neljästä viiden viikon perusvoimakaudesta joiden väleissä tehdään lyhyet voimakestävyys -kaudet, joilla kroppaa ”refreshataan”.

Perusvoimakaudet tehdään 5 – jakoisella ohjelmalla viitenä päivänä viikossa, joten kehon jokainen lihas saadaan viikon aikana treenattua todella huolella läpi ja kasvuärsyke on maksimaalinen. Perusvoimakausilla käytetään keskenään erilaisia sarjoja / toistoja (tehokeinot yms.), joten lihaksia saadaan säikäytettyä aina eri tavalla uudelleen.

Lenkkeilyn Jari saa unohtaa kokonaan perusvoimakausilla, koska kaikki energia on nyt saatava lihaskasvuun. Ja SYÖDÄ PITÄÄ HEVOSEN LAILLA! Voimakestävyyskausilla voi tehdä yhden tai pari kevyttä lenkkiä viikossa. (Perusvoimaharjoittelu = bodaus, eli lihasmassaa kasvattava treeni.)

ALOITA SUPERMASSA 6KK SUUNNITELMA7 päivän ilmainen kokeilu - sen jälkeen 5,95€/kk

Voit ostaa suunnitelman myös e-kirjana tästä>>.


Salimimmin level up 12kk:

Esimerkkiasiakas Niina on harrastanut kuntosalia useamman vuoden, mutta treenissä ei ole ollut selkeää tavoitteellisuutta ja tulokset eivät ole olleet aivan salilla käytetyn ajan mukaisia. Nyt Niina haluaa viedä treeniään seuraavalle tasolle, tavoittellisempaan ja tehokkaampaan suuntaan. Hänen tavoitteenaan on hankkia muotoja ja hieman lisää lihasmassaa. Rasvan palaminenkaan ei ole treenissä pahitteeksi, vaikka Niina onkin ihan normaalipainon rajoissa.

Laadimme Niinalle 12 kuukauden treenisuunnitelman, jossa vuorotellaan lihasmassaa ja kehon muotoja kasvattavien muotokausien ja kiinteyttävien voimakestävyyskausien välillä. Viimeiset 15 viikkoa tehdään TEHOKIINTEYTYSTÄ aerobisen yhdistelmäharjoittelun keinoin. Koska Niina harrastaa myös lenkkeilyä ja ryhmäliikuntaa, koko treenisuunnitelma laaditaan käsittämään kolme salikertaa viikossa.

Huom: treenisuunnitelma ei sovellu aloittelijoille, pohjalla on hyvä olla vähintään vuoden aktiivinen salitreeni.

ALOITA SALIMIMMIN LEVEL UP 12KK SUUNNITELMA7 päivän ilmainen kokeilu - sen jälkeen 5,95€/kk

Voit ostaa suunnitelman myös e-kirjana tästä>>.


Salikundin level up 12kk:

Esimerkkiasiakas Kalle on harrastanut kuntosalia useamman vuoden, mutta treenit ovat pidemmän aikaa noudattaneet samaa kaavaa ja maistuvat hieman puulta. Tuloskehityskin on hidastunut lähes olemattomiin. Nyt Kalle haluaa taas nousujohteisuutta ja järjestelmällisyyttä treeniin, jotta salilla käytetty aika tulee käytettyä tehokkaasti.

Laadimme Kallelle 12 kuukauden treenisuunnitelman, jossa tehdään kaksi puolen vuoden sykliä voimaportailla voimakestävyys -> perusvoima -> maksimivoima.

Voimakestävyyskausilla parannetaan Kallen hitaiden ja nopeiden lihassolujen työtehoa, täydennetään lihasten välittömiä energiavarastoja ja tehostetaan paikallista maitohaponsietokykyä. Näin saadaan entistä enemmän tehoja irti varsinaisesta bodaustreenistä.

Perusvoimakaudet ovat Kallelle tuttuja bodaustreenejä, eli tarkoitus on kasvattaa lihasmassaa.

Maksimivoimakaudet ovat Kallelle todellisia treeniä eteenpäin vieviä elementtejä. Tehokkailla maksimivoimakausilla pyritään saamaan Kallen lihaksia voimatasoiltaan seuraavalle tasolle, mikä mahdollistaa myöskin entistä tehokkaamman bodaustyyppisen harjoittelun jatkossa.

Huom: treenisuunnitelma ei sovellu aloittelijoille, pohjalla on hyvä olla vähintään vuoden aktiivinen salitreeni.

ALOITA SALIKUNDIN LEVEL UP 12KK SUUNNITELMA7 päivän ilmainen kokeilu - sen jälkeen 5,95€/kk

Voit ostaa suunnitelman myös e-kirjana tästä>>.


Tehomassatreeni 15 viikkoa:

Lisää massaa ja nopeasti! Se on ainoa tavoitteeni!
Tämä on treenisuunnitelma jota etsit. Nyt voit hetkeksi unohtaa painonhallinnan, kiinteytymisen, lenkkeilyn ja kalorien laskemisen ja saat keskittyä vain ja ainoastaan hankkimaan lisää lihasmassaa.

Muutama tärkeä huomio:

 • Tämä ei saa olla lihaskuntoharjoittelijan urasi ensimmäinen treenisuunnitelma. Pohjalla on hyvä olla vähintään vuoden verran salitreeniä.
 • Tarvitset tähän 4 salipäivää viikossa.
 • Rankka cardioliikunta on kielletty näiden 15 viikon aikana, kaikki energia täytyy saada lihaskasvuun. Arkiliikunta, kuten kävely, siivous yms. on suotavaa, jotta lihaksille saadaan lepopäivinäkin verenkiertoa.
 • Kaloreja lasket korkeintaan siinä tarkoituksessa, että varmistat niiden ylittävän kulutuksesi vähintään 500kcal päivässä, vielä parempi jos ylittyy 1000 kcal.
  Myös rasvaa kertyy, sen ehtii kiristellä myöhemmin pois.
 • Kiinnitä erityishuomiota yksittäisten toistojen tempoon, suuri osa treenisuunnitelman tehosta perustuu siihen.
 • Keskity rasittamaan lihasta, älä nostamaan rautaa.

Koko 15 viikkoa mennään tiukasti perusvoimaportaalla, eli tehdään vain ja ainoastaan lihasmassaa kasvattavia harjoituksia. Viiden viikon harjoitusjaksot ovat keskenään erilaisia ja sisältävät eri liikkeitä, joten kasvuärsyke lihaksille pysyy korkeana. Lisäksi eri viikkojen painotukset vaihtelevat, joten treenisuunnitelman yksittäistä viiden viikon osaa voit jatkossa tarvittaessa käyttää ”perässä tulevien” lihasten tehotreeninä.

Treenisuunnitelma koostuu kolmesta 5 viikon mittaisesta treeniohjelmasta. Jokainen ohjelma on 4 – jakoinen, joten yhdelle lihakselle saadaan useita liikkeitä ja paljon toistoja saman treenin aikana. Jokainen lihasryhmä tulee rasitettua kunnolla loppuun jokaisen treeniviikon aikana.

Viikot 1-5 painotus: Selkä + käsivarret
Viikot 6-10 painotus: Pakarat + reidet + olkapäät
Viikot 11-15 painotus: Rintalihakset

Realistiset tavoiteet:
Yksi kova massatreeni kerryttää lihasta lähtötasosta riippuen 30 – 50g, kun palautuminen ja ravinto huomioidaan oikein. 15 viikossa (4 treeniä viikossa) sinulle kertyy siis jopa 2 – 3 kg uutta tiukkaa lihasmassaa.

ALOITA TEHOMASSATREENI 15 VIIKON SUUNNITELMA7 päivän ilmainen kokeilu - sen jälkeen 5,95€/kk

Voit ostaa suunnitelman myös e-kirjana tästä>>.

14 vastausta artikkeliin “Treenisuunnitelmat”

 1. Terve. Vaativatko ohjelmat kuntosalin käyttöä vai onko ohjelma(t) mahdollista viedä läpi kotioloissa jossa varusteena punnerruspenkki jalkalaitteella ja kyykkyteline?

  • Hei!

   Kyllä nämä pitkälti kuntosalia vaativat. Mainitsemillasi laitteilla on toki mahdollista suorittaa kattavakin treeni, mutta tämän sivuston valikoiman treeneihin täytyisi sitten etsiä korvaavia liikeitä useampaankin liikkeeseen.

 2. Olen miettinyt jo pidempään sopivaa treeniohjelmaa ja ruokavaliota. Olen 22v mies ja treenannut kehonrakennustyyppisesti 3,5 v. Pituus on 178cm ja paino 61kg. Ongelma on lihasmassan hankinta kun teen 2krt viikossa aerobisen hiihto/juoksu ja käyn salilla 4krt. Treenaan kaikki lihasryhmät läpi kaksi kertaa esim. ylä-alakroppa jaolla. Löytyisikö täältä tai fitness akatemiasta sopivaa ohjelmaa minulle. Tavoite siis saada paino 70kg tasolle

  • Lihasmassan hankintaan soveltuu paremmin 3-, 4- tai jopa 5-jakoinen treeni, ennemmin kuin nykyin 2 – jakoinen ylä-alakroppa jaolla. Suuremmalla treenijaolla saadaan yhdelle lihasryhmälle suurempi harjoitusvaikutus ja kasvuärsyke / treenikerta. Supermassa 6kk voisi olla tavoitteeseesi sopiva, mutta pidennetyllä 9 tai 10 päivän treenikierrolla. Normaalilla 7 päivän kierrolla sinulle tulisi 5 salikertaa ja 2 aerobista treeniä viikkoon, ja varsinaiselle kehitykselle (joka tapahtuu levon aikana!) ei jää tilaa.

   Treenisuunnitelmista löytyy tuo Supermassa 6kk, kuten myös Fitness Akatemiasta, tosin FA:ssa on sitten paljon asiaa myös ruokavaliosta ja mentaalisesta puolesta. Reilusti yli kulutuksen sinulla ainakin syödä pitää, kun tavoitteena on nostaa painoa.

 3. Moi,
  Olen nyt vuoden ajan käynyt salilla tehden 4 jakoista treeniä. Kumpaa suosittelisit minun kohdalla?Salitreenin päälle olen vetänyt 30 tai 45 min. Spinnin. Painoa olen saanut tiputettua 14 kg.

  • Moi!

   Vuosi nelijakoista kuulostaa siltä että vaihtelu olisi jo tervetullutta :)
   Mitkä olivat ne vaihtoehdot joita mietit?

 4. Moi!
  Mietin mikä ohjelma kannattaisi aloittaa. Salilla olen käynyt useamman vuoden, välillä säännöllisesti ja välillä harvemmin. Viime vuosina juossut enemmän ja käynyt vähemmän salilla. Itse mietin että kannattaisiko aloittaa tuolla 15 viikon teho kiinteytyksellä ja sen jälkeen tuo salimimmin level opp? Tarkoitus pitää juoksu edelleen salitreenien rinnalla

  • Moi!

   Salimimmin level up ja Tehokiinteytys kuuluvat molemmat tuohon samaan Harjaantuneiden suunnitelmat – jäsenyyteen, eli molemmat ovat käytössäsi. Salimimmin lopussa on tuo tehokiinteytys, eli jos suunnitelmissa tehdä molemmat, niin ensin tehokiinteytys.

   Juoksun voi ja kannattaakin pitää salitreenin rinnalla, kunhan viikkoon jäisi yksi tai kaksi kokonaista lepopäivää.

 5. Moi! Olen 18 vuotias tyttö, olen aina harrastanut urheilua ja viimeisimpänä jalkapalloa kilpatasolla jota pelasin 7 vuotta. Nyt kuitenkin lopetin jalkapallon ja olen alkanut käymään kuntosalilla. Olen 168 cm ja 54 kg ja lihasta kuitenkin löytyy. En kuitenkaan tiedä mikä saliohjelma minun tulisi valita. Olen käynyt noin vuoden epäsäännöllisesti jalkapallon yhteydessä salilla. Haluaisin siis lisätä lihasmassaa.

  • Moi!

   Sinulla on liikunnallinen tausta ja salitreenistä jo vuoden kokemus, joten salimimmin level up 12kk voisi olla sopivin. Päätavoitteesi on lihasmassan hankinta, mutta salitreeni kannattaa pitää monipuolisena. Salimimmin level upista löytyy kiinteyttävää ja peruskuntoa parantavaa lihaskestävyys- ja voimakestävyystreeniä, sekä sitä lihasmassaa kasvattavaa perusvoimaharjoittelua.

 6. Olen tässä nyt jo useamman kuukauden miettinyt näitä treenisuunnitlemia ja pohtinut, mikä olisi oikea valinta. Salilla olen käynyt pari vuotta epäsäännöllisen säännöllisesti, tarkoitus kasvattaa voimaa ja samalla massaa. Olen 26v nainen 172cm/55kg eli löysää ei kyllä ole missään ja paino saisi nousta reilustikkin, syön yli kulutuksen ja paino ei vain nouse ja salillakin tulokset junnaa paikoillaan (johtuu varmasti siitä, että ei ole mitään pitkäjänteistä suunnitelmaa). Kannattaisiko siis aloittaa ihan noista aloittelijan suunnittelemista vai jostain muusta? Mitkään fitness hössötykset ei kiinnosta, vaan tavoitteet voimannoston puolella.

  • Moi!

   Pahoittelut viivästynyt vastaus, olen ollut lomalla Norjassa tämän viikon.

   Sopiva kombinaatio voisi olla salimimmin level up ja siihen lisäksi salikundin level upin maksimivoimakaudet. Eli salimimmistä kiinteytys ja muotokaudet ja niiden perään salikundin maksimivoimakausi.

   Molemmat suunnitelmat kuuluvat tuohon harjaantuneiden suunnitelmien kokonaisuuteen.

 7. En ole varma kumpi olisi parempi minulle, salikundi treeni vai rasvanpoltto 15vko treeni. Olen siis 19v jätkä ja painan 82kg, olen käynyt salilla pari vuotta ja lihaksia ja voimaa on mutta aikamoinen kerros rasvaa siinä päällä ja haluan kesäkuntoon mutta myös runsaasti voimaa lisää. Auttakaa nopeasti !

  • Moi!

   Veikkaanpa että ratkaisu löytyy ruokavaliopuolelta, sen vaikutus kehonkoostumukseen on reilusti isompi kuin treenillä. Oletko laskenut koskaan minkä verran syöt yli kulutuksen?
   Treeniksi varmasti käy tuo salikundin level up, mutta kannattaa lueskella myös keventäjän käsikirja:
   http://www.treeniohjelma.org/keventajan-kasikirja/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *